Üniversite mezunu genç bir kız, kendi fındık atölyesini kurarak kendi markasını yarattı.
Üniversite mezunu genç bir kız, kendi fındık atölyesini kurarak kendi markasını yarattı.
ARTVİN – Artvin’in Borçka ilçesinde yaşayan üniversite mezunu Esra Zengin, randevu bekleyip umduğunu alamayınca boş durmadı ve kendi fındık atölyesini kurdu. Girişimci Esra Zengin, ailesiyle birlikte ürettiği fındığı, kurduğu atölyede işleyerek kendi markasıyla pazarlıyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu 27 yaşındaki Esra Güçlü, uzun süre görevlendirilemeyince kendi ürettiği ve üreticilerden satın aldığı fındıkları atölyede işleyerek kendi markasını yarattı. girdiği sınavlar. Fındık üzerine iş kurmak için araştırmalara başlayan Zengin, fındığa katma değer sağlayan küçük bir işletmeyle ülkedeki pazar payını artırmayı hedefliyor.
Fındıklar kırma, kavurma ve paketleme işlemlerinin yanı sıra meşhur ezmeleriyle de satışa hazır hale getiriliyor. Fındıkları tek tek işleyen genç ve grup arkadaşları, çürük fındıkları seçmenin yanı sıra büyüklüklerine göre de ayırıp paketliyor. Şu anda yurt içi piyasada satış yapan Varlıklı, hedefinin atölyesini genişleterek yurt dışına açılmak olduğunu söyledi.
Genç girişimci Esra Güçlü, yaptığı açıklamada, “Okuldan mezun olduktan sonra uzun süre ne yapabilirim diye araştırdık ve sonunda kendi bölgemizde fındığa değer katacak bir iş kurmaya karar verdik. Bir tona yakın fındık işledik. Yaklaşık 700 bin liraya mal olan fındığı atölyemizde kavurduk.” diye konuştu. “İç piyasada fındık ezmesi olarak pazarlıyoruz. Fındık ezmemiz hiçbir katkı maddesi içermemekte olup tamamen organik ve doğal bir gıda ürünüdür. Firmamızdan sipariş verenler doyumsuz bir lezzetle karşılaşınca salça ve kavurma için tekrar tekrar sipariş alıyoruz” dedi.